Νεα

Ημερίδα Προγράμματος SMILE

 

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Ημερίδα μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17.30.00 - 21.00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου.

Το θέμα της Ημερίδας ήταν «Αποτελέσματα Προγράμματος SMILE – Εκμάθηση των Ελληνικών ως ξένη γλώσσα».

Την Ημερίδα καλωσόρισε η Κ. Ζαννάκη, Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Eco – ConsultantsS.A. και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι κυρίες Ρουφογάλη και Μουντάκη.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν μέθοδοι διδασκαλίας και εκμάθησης λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών (όπως τα Ελληνικά). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις μεθόδων που χρησιμοποιούν το τραγούδι, το διαδίκτυο αλλά και εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα. Μίλησαν εκπρόσωποι του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, του επίσημου φορέα πιστοποίησης Ελληνομάθειας, της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, πιστοποιημένου εξεταστικού κέντρου Ελληνομάθειας, του Σχολείου Ελληνικών «Ο Μέγας Αλέξανδρος», της εταιρείας ActionSynergyS.A. και του φροντιστηρίου Λέξη – Λόγος. Τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση για τις εμπειρίες και τα προβλήματα στην εκμάθηση των Ελληνικών ως ξένη γλώσσα.